Recept: Så här trollar du fram hela familjens favoritlasagne från Muru Babys tetramåltid

Visste du att barnmat inte alltid bara är smaklösa puréer, vars innehåll du inte kan gissa ut vad de faktist innehåller? När det är som bäst erbjuder färdigmat barnet fler dimensionella smakupplevelser som skapar grunden för smaksinnets utveckling, hälsosamt tillväxt samt en god relation till maten.

 

Var och en av oss vill vårt barns bästa, men lätt tröttnar man på att tänka ut vardagsmaten – speciellt när man alltid försöker hitta på egen mat till bebisen medan resten av familjen äter något annat. Vi på Muru Baby har uppfunnit ett sätt att göra god mat för hela familjen utan att behöva kompromissa med smak, konsistens eller hälsa. Våra måltider som är förpackade i den unika tetraförpackning är designad för bebisar från åtta månaders ålder, men med lite bearbetning smakar de bra även för småbarn, tonåringar, vuxna samt mor- och farföräldrar.

Varför är våra tetrapaket så unika?

Vi har använt mycket tid på att perfektionera förpackningen för våra måltider, eftersom vi ville hitta ett förpackningsformat som håller maten välsmakande och näringsämnena lagrade så länge som möjligt. Tack vare riktiga örter och den unika förpackningen förblir smakerna i våra tetramåltider godare än traditionella glasburkar.

I vår webbutik och i butikshyllorna kan du hitta fyra olika tetramåltider: Tyrolsk gryta med ekologisk oxkött, Fransk grönsaksgryta, Little Italy grönsakspasta och Gallisk kycklinggryta. Måltiderna är lämpliga för bebisar att äta som de är, men hemligheten med deras mångsidighet ligger i magin med ytterlig bearbetning. Måltider böjer sig nämligen bra t.ex. som sås, sidorätt,, dipp för havreships eller för grönsakstickor, bröd, grillmarinad eller som pizzasås istället för tomatsåsen. Tror du inte? Prova hela familjens favoritlasagne, receptet på det hittar du nedan!

HELA FAMILJENS FAVORITLASAGNE

Ingredienser:

 • ca 2 liters låg ugnssäker form
 •  
  paket med fullkornslasagneplattor
 •  
  2 burkar Muru Babys Little Italy grönsakspasta/Fransk grönsaksgryta
 •  
  1 burk färdig vit sås (t.ex. Dolmio)
 •  
  2 dl riven ost (t.ex. Mozzarella)
 • om du vill så tomater/morötter/zucchini

Tillverkning:

 1. Värm ugnen till 175 grader.
 2. Smörj in ugnsformen med olivolja.
 3. Lägg så många lasagneplattor sida vid sida på botten som det ryms, och bred ett lätt lager av Little Italy grönsakspasta/Fransk grönsaksgryta och vit sås ovanpå. Gö 3-4 liknande lager.
 4. Om du vill kan du skiva grönsaker som du råkar hitta hemma mellan lagren eller ovanpå det sista.
 5. Strö riven ost ovanpå. Pastan i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter, och låt den svalna helt innan servering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle osuvimman kokemuksen muistamalla valintasi ja toistuvat vierailut.