Ainekset:
- 2 dl kuohukermaa
- 2 dl piimää
- 2 pussia Muru Baby omena-puolukka puuroa (myös muut maut käyvät)
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 liivatetta
Valmistus:
- Låt gelatinbladen stå i kallt vatten i 5 minuter
- Koka upp grädden och sockret i en kastrull
- Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, pressa ur överflödigt vatten och tillsätt dem i grytan med den varma grädden.
- Rör om tills gelatinbladen har smultit.
- Låt gräddblandningen svalna och tillsätt vaniljsocker.
- Blanda surmjölk och Muru Baby gröt och tillsätt citronsaft och om du vill så lite rivet citronskal.
- Tillsätt grädden till surmjölksblandningen och blanda till en slät smet.
- Häll upp blandningen i serveringsfat och låt svalna i kylen i minst 3 timmar.
- Servera den stelnade pannacottan med svarta vinbär och torkade bananchips.