Recept: Pannacotta av Muru Babys gröt för 6 personer

Ainekset:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl piimää
  • 2 pussia Muru Baby omena-puolukka puuroa (myös muut maut käyvät)
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 liivatetta

Valmistus:

  1. Låt gelatinbladen stå i kallt vatten i 5 minuter
  2. Koka upp grädden och sockret i en kastrull
  3. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet, pressa ur överflödigt vatten och tillsätt dem i grytan med den varma grädden.
  4. Rör om tills gelatinbladen har smultit.
  5. Låt gräddblandningen svalna och tillsätt vaniljsocker.
  6. Blanda surmjölk och Muru Baby gröt och tillsätt citronsaft och om du vill så lite rivet citronskal.
  7. Tillsätt grädden till surmjölksblandningen och blanda till en slät smet.
  8. Häll upp blandningen i serveringsfat och låt svalna i kylen i minst 3 timmar.
  9. Servera den stelnade pannacottan med svarta vinbär och torkade bananchips.
  10.  

Nousiko vesi kielelle ja tahdot päästä testaamaan? Tilaa Pikku-Italian kasvispastat verkkokaupastamme!

       

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle osuvimman kokemuksen muistamalla valintasi ja toistuvat vierailut.