Meiltä kysyttyä

Miksi Muru Babyja ei tehdä Suomessa?

Muru Babyjä ei pystytä valmistamaan Suomessa. Henri Alén ja muut murubabylaiset haluavat tehdä maailman parhaimman makuista lastenruokaa. Etsimme vuosien ajan tehdasta neljällä kriteerillä: 1) tehdas osaa valmistaa lastenruokaa, 2) tehdas  haluaa valmistaa lastenruokaa, 3) tehtaalla on tarjota hyvä, maut tuoreina säilyttävä pakkaus ja 4) tehdas antaa murubabylaisten itse olla patojen ääressä tekemässä ja valvomassa Muru Babyjen tekemistä. Näillä kriteereillä olemme löytäneet yhden tehtaan. Se sijaitsee Walesissa, ja on huippu!

Mistä raaka-aineet tulevat?

Muru Babyt tehdään luomuraaka-aineista Walesissa. Tehdas vastaa raaka-aineiden hankinnasta. Tehdas pyrkii aina hankkimaan raaka-aineet mahdollisimman läheltä, toimittajilta, joilta lastenruokiin käytettäviä luomuraaka-aineita on saatavilla. Näin ollen Muru Babyjen liharaaka-aineet tulevat Walesista, vihannekset puolestaan pitkälti Hollannista, ja lohi saatavuuden mukaan Norjasta tai Skotlannista.

Muru Baby -aterioissa on raaka-aineina mm. linssiä ja yrttejä – Ovatko ne turvallisia?

Suosituksen mukaan palkokasveja esim. linssiä voi antaa, kun kiinteisiin ruokiin totutellaan puolen vuoden iässä. Muru Babyn intialaisessa kanacurryssa ja ranskalaisessa kasvispadassa on sopivan pieni määrä linssiä muiden kasvisten mukana.

Tuoreita yrttejä ei suositella niiden mahdollisen korkean nitraattipitoisuuden vuoksi, mutta kuivatut yrtit ovat pieninä määrinä sopivia. Muru Babyjen yrtit ovat valvottua lastenruokiin sopivaa luomulaatua ja niiden määrät ovat pienet.

Miksi Muru Babyt ovat lasipurkkilastenruokia kalliimpia?

Siihen on kolme syytä: monipuoliset raaka-aineet, raaka-aineiden määrä sekä valmistustapa. Esimerkiksi lihan ja kalan määrä on suurempi kuin mitä lastenruoka-asetus vaatii. Kasviksia käytämme runsaasti, eikä tärkkelystä lisätä ylimääräisen veden sitomiseksi, kuten ei kotonakaan tehdä ruokaa valmistettaessa.

Miksi Muru Babyt ovat tetrassa eivätkä esimerkiksi kätevässä pussukassa?

Muru Babyjen pakkaus on valittu maku edellä. Koska meille maku on aterioiden a ja o, halusimme pakkauksen, joka säilyttää maut tuoreen veroisena. Tästä näkökulmasta Tetran Recart -pakkaus oli ylivoimainen testivoittaja.

Tetran pakkaus mahdollistaa myös rakennetta ruokaan, joita pillikorkkiset pussukat eivät mahdollista. Tämä on meille tärkeä asia, koska ruoasta, jota ei ole soseutettu aivan tasaiseksi pystyy erottamaan eri raaka-aineita. Ruoka on näin ruokamaisempaa, oikea ateria. Suosittelemme aina, että ruoka lämmitetään ja tarjotaan lautaselta, mieluummin kuin hörpitään suoraan pakkauksesta.

Voiko Muru Baby -ruokaa pakastaa?

Voi. Ja kannattaa, mikäli annoksen syö useammassa erässä.  Suositeltu säilytys pakkasessa on 1 kk. Jääkaapissa avattu pakkaus säilyy vuorokauden.

Miten Muru Babyjen tyhjät pakkaukset kierrätetään?

Pahvinkeräykseen, kiitos! Suosittelemme, että tyhjä pakkaus huuhtaistaan ja litistetään ennen pahvinkeräysastiaan viemistä.