Miksi Luomua?

Luomuraaka-aineet ovat huomattavasti tavanomaisia raaka-aineita kalliimpia, ja niitä on hankalampi löytää lastenruokalainsäädännön asettamissa puitteissa. Miksi sitten olemme valinneet valmistaa kaikki Muru Babyn tuotteet luomuna?

 

Lastenruokalainsäädäntö jo itsessään pitää huolta siitä, että lastenruoka on erittäin puhdasta ja laadukasta. Meille ruokailu on kuitenkin osa isompaa kokonaisuutta. Kun lapsi oppii pienestä pitäen, että aidosti hyvä maku, luonnonmukaisuus, turvallisuus ja vastuullisuus usein kulkevat käsikädessä, on hänen kasvaessaan helpompi tehdä hyviä ruokavalintoja.

 

                                                                  

 

LUOMU = TURVALLISTA RUOKAA

Luomuruoan puhtaus kumpuaa kahdesta lähteestä: torjunta-aineiden ja lisäaineiden vähäisyydestä. Luomuruokailija ei myöskään altistu turhille antibiooteille ruokansa kautta, sillä luomueläimille ei anneta antibiootteja sairauksien ennaltaehkäisyä varten, vaan vain rajoitetusti sairauksien hoitoon.

Viime vuosina on alettu hahmottaa, että monet ravintomme ja ympäristömme aineet vaikuttavat ihmisten terveyteen vasta pitkällä viipeellä; ehkä vasta seuraavissa sukupolvissa.

Pro Luomun mukaan, esimerkiksi torjunta-aineiden jäämille ruoassa on asetettu turvalliseksi katsotut rajat, joita elintarvikkeet eivät saa ylittää. Nämä rajat ovat lastenruoassa vielä huomattavasti tiukemmat. Kuluttajat altistuvat kuitenkin pienille sallituille jäämäpitoisuuksille koko elämänsä ajan. Useiden torjunta-aineiden yhteisvaikutuksia ihmisen terveyteen ei tunneta vielä lainkaan.

Luomutuotannossa torjunta-aineiden käyttö on rajoitettua: tauteja ja tuholaisia vastaan saa käyttää vain muutamia aineita, ja rikkakasvien torjunta-aineet on kokonaan kielletty. Torjunta-aineettomuus hyödyttää myös peltojen ja niittyjen eläimistöä, kuten pölyttäjähyönteisiä ja pikkulintuja.

LUOMU = AITOJA MAKUJA

Johtuen juuri luomuruoan puhtaudesta, luonnollisesta ravinnehuollosta ja luonnollisesta kasvurytmistä, raaka-aineeseen pääsee kehittymään sen aito ja puhdas maku. Juuri niin kuin luonto sen pikkumuruille tarkoitti. Lapset ansaitsevat vähintäänkin yhtä hyvää ja laadukasta ravintoa, kuin me aikuisetkin itsellemme valitsisimme.

LUOMUELÄINTEN HYVINVOINTI VS. TAVANOMAINEN TUOTANTO

Eläinten hyvinvointi tarkoittaa luomutuotannossa esimerkiksi sitä, että eläimet saavat käyttäytyä lajinsa mukaisesti, ja niille syötetään luonnollisesti tuotettua, geenimuuntelematonta ravintoa. Muru Babyn lihaa tai siipikarjaa sisältävät ateriat sisältävät myös erittäin monipuolisesti kasviksia. Mikäli lihaa/kanaa tarjotaan osana arkiruokailua, meistä sillä on hurjasti merkitystä mistä se on peräisin, miten eläin on saanut kasvaa, kuinka usein sitä tarjotaan ja minkälaisia annosmääriä. Jo pienillä muutoksilla voimme muuttaa kulutustamme kohti kestävämpää suuntaa.

YMPÄRISTÖ KIITTÄÄ

Luomutuotannon tärkein ja selkein ympäristövaikutus on luonnon monimuotoisuuden ylläpito. Lisäksi luomupellot sitovat itseensä runsaasti hiiltä, millä saattaa olla merkitystä ilmastonmuutoksen torjunnassa. Meille Muru Babylla on tärkeää, että myös tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus nauttia monimuotoisesta luonnosta ja ihastella pörriäisiä, sekä siten mahdollistaa myös tulevien sukupolvien murujen turvallinen, puhdas, maukas ja vastuullisesti tuotettu ruoka.

Luomulastenruoka on muun muassa yllä mainituista syistä hieman tavanomaista lastenruokaa kalliimpaa. Verrattuna tavanomaisiin ”aikuisten” elintarvikkeisiin, hintaero on kuitenkin suhteellisesti pienempi.

 

 

Lähteet:

https://proluomu.fi/mita-on-luomu/

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Käytämme verkkosivustollamme evästeitä tarjotaksemme sinulle osuvimman kokemuksen muistamalla valintasi ja toistuvat vierailut.